FOR BIKES 2019 – výsledky a report
FOR BIKES 2019 – výsledky a report
25/11/2021

Letošní již 10-tý ročník veletrhu FOR BIKES je za námi. Tým TRIALSHOW.cz z klubu MTB & TRIAL MRAVENIŠTĚ Říčany stál opět za organizací doprovodného programu, který byl letos netradičně v hale 1 s podporou značek a společností: ABF, veletrhu FOR BIKES, XTLine, pořad BIKESALON, ŠKODA, We Love Cycling, BIGSHOCK.

Stavba překážek a zázemí tentokráte spadla na Lukáše Valného a Martina Šimůnka, který připravili spoustu prvků pro Trialisty, ale i MTB trať pro exhibiční závod Dualu a Sprintu s technickými prvky.

Materiál byl zvolen s ohledem na dvoudenní možnost stavby z palet, cívek a klád. Došlo opět k lehké změně v programu, kdy z časových důvodů vypadl jeden z rekordů a místo skoku přes pásku byl na žádost jezdců zařazen zatím neoficiální skok bokem na pevnou překážku.

Pátek byl čistě exhibiční s tréninky. Sobota pak již ve znamení rekordů a neděle byla věnována MTB Dualu a Sprintu.

Z oficiálních rekordů se podařilo překonat pouze jeden a to v kategorii 20” kol. Honza Šmíd, který se stal i celkovým vítězem této kategorie posunul hranici na 136 cm. Zároveň překonal svůj neoficiální rekord ve skoku bokem na pevnou překážku na 137 cm. Podařilo se mu i vyrovnat svůj loňský rekord v přeskoku na zadní kolo hodnotou 270cm. Celkově druhý skončil Marek Pochtiol a třetí pak Marek Buchtele.

V kategorii horských kol zůstali bohužel hodnoty vcelku daleko od vyrovnání rekordů již stanovených rekordů. Vítězem se stal, Lukáš Muller, před Markem Trynerem, který i přes svou výšku předvedl solidní výkon a před třetím Tomášem Kočičkou. Do bojů se po dlouhé době aspoň v rámci jednoho rekordu zapojil Petr Jeřicha na zapůjčeném kole současného držitele rekordů Vlasty Kabeláče Čiháčka, který byl tou dobou na operaci kolene.

V MTB Dualu, který začínal ve výšce téměř 2m startem ze střechy přívěsu TRIALSHOW týmu a pokračoval několika překážkami s otočkou přes menší wallride, zvítězil Endurista Martin Dostál, před Lukášem Valným a dalším Endurovým jezdcem Adamem Staškem.

Oproti Dualu byl MTB Sprint čistě o souboji jezdce s časem, čili jedna trať a menší překážky, kde rozhodovala síla a výbušnost. Vítězem se stal dle očekávání juniorský mistr republiky v klasickém Sprintu Matěj Bedrník, před Adamem Staškem a tentokrát nečekaně před Lukášem Valným.

Snad v příštím roce na této skvělé akci, která jako jedna z mála Trialový sport zviditelní před širokou veřejností, nashledanou.

PS: ještě nás čeká várka fotek a video záznam z akce. Stay tuned.

Aktualizované České rekordy naleznete ZDE …

Loňský report a výsledky naleznete ZDE …

FOR BIKES 2019 – výsledky a report
No items found.
zpět